duminică, 29 august 2010

7 modalitati de a reduce poluarea aerului din interiorul locuintei tale

In locuinta ta sursele de poluare sunt diferite: cainele si/sau pisica, odorizantul care mascheaza anumite mirosuri, mobila prafuita (si sprayul cu aerosoli pe care il folosesti pentru a curata mobila), acarieni in pat, slaba ventilatie, etc.
Iti prezint cateva modalitati de a reduce poluarea din interiorul casei tale:
- foloseste apa fierbinte la spalarea lenjeriei de pat
- tine sub control umiditatea din aer pentru a nu avea probleme cu mucegaiul (poti folosi aerul conditionat special pentru functia aceasta)
-  nu fuma in casa. Daca ai balcon sau terasa, poti fuma acolo
- elimina mirosurile, nu le masca. Descopera unde e mucegaiul sau unde ai scapat ceva pe jos acum ceva timp si acum s-a format o pata ciudata curata si pune in acel loc putin bicarbonat de sodiu sau praf de copt sau otet
- foloseste des aspiratorul. Daca se poate, unul cu emisii reduse
- schimba sau curata des filtrele de aer





Succes!

vineri, 27 august 2010

Bataia-i rupta din rai!

Asta-i vorba multor romani: "Bataia e rupta din rai". Presedintele o aplica, multi parinti o aplica, de ce nu si preotii?
Am citit pe site-ul Antena 3 un titlu de stire ce mi-a atras atentia si am urmarit si clipul alaturat articolului. E vorba de un popa din Constanta, mai exact un nene staret de la manastirea Basarabi, care a luat la bataie un individ care si-a permis sa intre in curtea manastirii fara aprobarea sa si fara programare. Pe bataios il cheama Teotim Popa si ar putea sa se califice la K1 fara probleme. Gesturile rahatului asta de popa tradeaza ura sa pentru tot ce inseamna fiinta umana!

Priviti clipul:


Tu daca ai pati asta, n-ai riposta?

A fost inventata APA USCATA!!!!

Aşa-numita "apă uscată" constă într-o picătură de apă înconjurată de nisip de siliciu, scrie The Telegraph.
În fapt, picătura de apă reprezintă 95% din masa particulei create, care are aspect asemănător cu zahărul pudră. Cercetătorii cred că apa uscată ar putea lupta cu succes împotriva fenomenului încălzirii globale.
Testele arată că apa uscată reuşeşte să absoarbă de trei ori mai mult dioxid de carbon decât apa obişnuită. O altă aplicaţie a apei uscate este stocarea metanului şi mărirea potenţialului energetic al acestuia.
Descoperirea a fost prezentată recent de dr. Ben Carter, de la Universitatea din Liverpool. "Să sperăm că apa uscată va face valuri în viitor", a spus cu entuziasm Carter. El consideră că numărul mare de aplicaţii recomandă apa uscată drept o soluţie pentru viitor.
Aplicaţii în farmaceutică şi alimentaţie
Apa uscată poate fi folosită şi pentru a accelera reacţiile dintre hidrogen şi acidul maleic. În urma acestui proces rezultă acidul succinic, un produs folosit în industria farmaceutică şi în alimentaţie. Dr. Carter spune că tehnologia poate fi adaptată pentru a crea emulsii "uscate", combinaţii de două sau mai multe lichide care nu se amestecă, gen apa şi uleiul.
Emulsia reprezintă un amestec format din două lichide insolubile unul în celălalt. Aceste emulsii uscate ar putea face mai sigur şi mai uşor transportul lichidelor periculoase.

joi, 26 august 2010

Hitler a avut stramosi evrei

Dupa numeroase teste ADN, a fost dovedit ca Adolf Hitler se tragea din evreii si africanii pe care i-a dispretuit.


Potrivit ziarului britanic Daily Mail, jurnalistul Jean-Paul Mulders si istoricul Marc Vermeeren au prelevat probe de saliva de la 39 de rude ale fostului dictator german, inclusiv un var care a fost fermier austriac numit "Norbert H", si un nepot american - Alexandru Stuart-Houston. Mulders si Vermeeren au obtinut o mostra de ADN a lui Hitler, urmarindu-l pe Stuart-Houston pentru o saptamana. El a aruncat un servetel folosit si ei si-au luat mostre din acesta. ADN-ul de pe servetel i-a dus la restul rudelor lui Hitler.

Cei doi au gasit un cromozom numit "Haplopgroup E1b1b" (de asemenea, Y-ADN), care in timpul lui Hitler, a fost un fenomen rar intalnit printre cei care traiesc in Germania si in Europa de Vest. "Este cel mai frecvent intalnit in berberii din Maroc, in Algeria, Libia si Tunisia, precum si printre evrei askenazi si sefarzi", a declarat Vermeeren pentru Daily Mail.

Conform declaratiilor celor doi, ADN-ul a fost observat in conditii stricte, intr-un laborator.

Istoricii au speculat ca bunicul lui Hitler era evreu si fostul dictator a stiut acest lucru, facand totul in putere sa pentru a ascunde acest fapt. "Preocuparea lui Hitler pentru stramosii lui nu a fost nejustificata. Aparent, el n-a fost "pur" sau "arian" a declarat pentru Daily Mail, Ronny Decorte, un specialist in genetica. Mulders a declarat revistei belgiane Knack ca, cu aceasta constatare, oamenii "pot sa inteleaga ca Hitler a fost legat de oameni pe care ii dispretuia."

Spaga bat-o vina!

Lupta anticorupţie rămâne un simplu slogan al politicienilor. Marea majoritate a românilor consideră că nivelul corupţiei a crescut în ultimii cinci ani. Mai mult, românii spun că sunt nevoiţi să dea şpagă pentru a-şi rezolva problemele. Astfel că valoarea medie a şpăgilor, pe individ ajunge la de 574 de lei într-un an de zile. Aproape un sfert dintre persoanele cu vârsta de peste 18 ani au recunoscut că au dat mită în ultimele 12 luni.


În ceea ce priveşte percepţia despre corupţie, 75% dintre români consideră că a crescut în ultimii ani, 13% sunt de părere că a rămas la fel iar 6% consideră că s-a redus.
Ce soluţie văd românii? Montarea de camere de supraveghere pe maşinile de poliţie.
Puţine mai sunt instituţiile care se bucură de încredere din partea populaţiei. Pe primul loc se află armata, aleasă de peste 51% dintre participanţii la sondaj. Apoi , pe locul 2 instituţiile de educaţie, 43% din populaţie, apoi primăriile, 39%, instituţiile de sănătate publică (31%), consiliul judeţean (26%), prefectura (25%).

Sondajul de opinie a fost realizat de CSOP la cererea Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.122 de persoane, reprezentativ pentru populaţia cu vârsta peste 17 ani din România.



Problema tiganilor

Voi discuta in acest articol despre expulzarea tiganilor din Franta si despre problema integrarii tiganilor in comunitatile in care locuiesc.

Opinii de prin presa: vina este aruncata in toate directiile, incepand de la guvernul roman, la tigani, la statele care-i gazduiesc. Prin acest articol nu vreau sa gasesc un vinovat, doresc sa expun opiniile presei internationale in privinta acestei probleme, apoi sa va expun propria-mi parere legata de modalitatea de rezolvare a problemei.

New York Times: Preşedintele Nicolas Sarkozy a ordonat expulzarea imigranţilor ilegali romi, precum şi desfiinţarea taberelor lor într-o mişcare care a fost etichetata de către grupurile pentru drepturile omului drept xenofoba. Ministrul de Interne Brice Hortefeux a declarat joi la postul de radio RTL ca in urmatoarele trei luni, el va folosi decretele pentru a desfiinţa aproximativ 300 de tabere ilegale, din care 200 aparţin romilor. Aceste tabere sunt o sursă de "trafic ilicit, copiii exploataţi pentru cerşit, prostituţie sau delincvenţă", a spus el. Pozitia NYT a fost cat se poate de clara: Nicolas Sarkozy este xenofob. Vinovat este Sarkozi ca discrimineaza.
A fost facut un reportaj de catre un reprezentant NYT, Scott Sayare, intr-o familie de tigani romani - familia Lingurar, al caror copil este in stare grava intr-un spital si, cu toate astea, trebuie sa paraseasca Franta. In reportaj se vorbeste de atacurile politiei asupra taberelor de tigani si despre nedreptatile la care sunt supusi acestia. Pentru suma de 300 euro, acestia au decis sa paraseasca voluntar Franta. Se vorbeste de faptul ca romanilor si bulgarilor le este foarte greu sa-si gaseasca de munca in tarile UE tocmai pentru ca legile ii descrimineaza. Asadar, legile ii discrimneaza, autoritatile se poarta urat cu ei.
BBC: "cersitul este singura metoda de a supravietui a acestor oameni", se spune intr-un articol ce descrie cazul repatrierilor. Sarkozy este de parere ca aceste tabere pot fi legate de crima organizata si de infractionalitate crescuta. Tot el declara ca cine doreste sa devina cetatean francez, trebuie sa demonstreze ca merita aceasta postura. Se mentioneaza apoi ca tiganii au fost persecutati de-a lungul istoriei si ca multi oficiali ai UE s-au declarat impotriva actiunilor Frantei in privinta tiganilor. Si in acest articol, pozitia pare a fi de partea tiganilor.
CNN: in acest articol, pozitia nu mai este la fel de intelegatoare cu tiganii din Franta. Sunt prezentati ca un popar sarac care nu doreste sa munceasca si care ameninta ca se va intoarce in Franta in cel mai scurt timp.
The economist: Guvernul francez preseaza autoritatile romane sa integreze tiganii mai repede pentru a nu se mai confrunta cu asemenea situatii. Cumva vina este a guvernului roman pentru ca nu a rezolvat problema integrarii tiganilor.
Telegraph prezinta schimburile de replici dintre oficialii francezi si cei romani.
Ziarul italian La Repubblica aminteşte că şi Vaticanul s-a alăturat criticilor. Secretarul consiliului pontifical pentru migranţi şi nomazi a apreciat că expulzările din aceste zile "contravin legislaţiei Uniunii Europene şi chiar celei franceze.
L'express reia declaraţiile iritate ale ministrului francez de interne, Brice Hortefeux, care a invitat Comisia Europeană ca, în loc să critice, "să se mobilizeze pentru integrarea efectivă a Romilor".



 

Deci, guvernul roman nu-i integreaza, nu le da locuri de munca. Guvernul nostru nu este in stare sa gaseasca locuri de munca pentru nimeni, asadar problema nu are cum sa-si gaseasca rezolvare in tara. Si nici nu ma astept ca ministerul, acel loc plin de competenti sa gaseasca o solutie, cel putin nu cu acei oameni.
Tiganii nu vor sa munceasca chiar daca ar avea aceasta posibilitate- de cand lumea si pamantul, oamenii astia au calatorit cu a lor casa pe roti- mijlocul lor de transport avand maximum 2 cai putere. Acest lucru face parte din traditia lor pe care nu vor sa si-o piarda. Ei canta, danseaza, nu le place munca grea si nu o fac pentru ca sunt suficient de isteti sa faca rost de bani in alt mod.
Nu-mi plac tiganii agresivi, cum nu-mi plac romanii agresivi, nici talharii, ciorditorii, violatorii, cei care fac trafic de carne vie sau de masini furate, nu-mi plac camatarii. Nu-mi plac oamenii astia, indiferent ca-s romani sau tigani. Din pacate pentru etnia asta, sunt mai multi tigani care fura, violeaza, sunt agresivi, schilodesc alti oameni decat romani.
Dacă te iei după datele de la recensământ, în România trăiesc 535.000 de romi, dar numărul lor este în realitate de trei-patru ori mai mare, spune Magda Matache, directorul executiv al Asociaţiei Romani Criss. Iar statisticile referitoare la cei 1,5-2 milioane de oameni sunt, întotdeauna, negre: peste 26% dintre romi îşi duc viaţa numai din ajutorul social, 14,4% mizează pe venitul minim garantat, iar 80% trăiesc în sărăcie.
Nu pot sa cred ca cea mai mare parte a lor e asa neputincioasa incat sa nu-si gaseasca un loc de munca precum toti ceilalti oameni care muncesc. Problema e legata de traditia lor- nu sunt incurajati sa faca scoala multa, se casatoresc devreme, toarna cativa copii si apoi traiesc in saracie toata viata, bazandu-se pe ajutorul de somaj, alocatia copiilor (care consituie principalul motiv pentru care copiii sunt dati la scoala), ajutor de handicpat. Unii isi trimit copii la cersit, altii se schilodesc si merg ei insisi la cersit. Daca vor sa reuseasca, o pot face! Exista atat de multe ONG-uri care le pot acorda sprijin si atat de multi bani implicati in campanii de ajutorare a tiganilor incat nu au nicio scuza.
Connect-R e un tigan cum mi-as dori sa fie toti! Cunosc cativa tigani scoliti, multe fete care nu sunt incurajate de la 15 ani sa se casatoreasca, tigani mutati in case care duc o viata normala pentru un individ al secolului 21. De-ar fi toti asa, i-am integra fara probleme. Trebuie sa existe cooperare de fiecare parte. Ajutor exista, poate nu suficient, dar daca ar solicita ei mai mult, sunt sigura ca s-ar acorda mai mult!

Statele europene nu-i mai suporta pentru ca nu muncesc, pentru ca fura, pentru ca deranjeaza ordinea publica. Aceste state nu au ce face decat sa ii dea afara din tara daca si numai daca au descoperit ca muncesc la negru sau ca au comis o infractiune. Asadar, nu exista nici aici o solutie.


Singura solutie care pare a fi si una ce poate fi aplicata este ca ei sa incerce sa se adapteze conditiilor secolului nostru! Si daca politicienii tigani si-ar da seama ca acest lucru i-ar ajuta, ar incerca sa faca mai multe pentru etnia lor si nu sa se ascunda in spatele imaginii de roman, problema ar fi pe jumatate rezolvata!



miercuri, 25 august 2010

Opusele se atrag?

De cate ori nu am vazut comedii romantice in care doua persoane extrem de diferite ajung la final sa fie impreuna?
Cercetatorii nu sunt de aceeasi parere- ei sustin ca avem tendinta de a cauta oameni care gandesc si actioneaza ca noi. Intr-un studiu publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences, 2003, respondentii au clasificat caracteristicile pe care le considera importante la partener. Apoi au clasificat caracterisiticle pe care ei considera ca le au. Daca persoanele respective considerau ca sunt atragatoare, atunci isi doreau ca si partenerii lor sa fie atragatori. Daca oamenii declarau ca au un statut financiar bun, cautau la partener acelasi lucru. Si daca nu aveau relatii apropiate cu familia, nu cautau un partener care sa fie apropiat de familia sa.

Un alt studiu realizat in 2005 de Universitatea din Iowa pe cupluri de nou casatoriti a relevat ca acele cupluri care au mai multe in comun- in ceea ce priveste inteligenta, bunastarea si aspectul fizic, au fost mai susceptibile de a fi foarte fericite si multumite cu casatoriile lor.

Use a condom!

In ultimul an au aparut aproape un milion de noi cazuri de infectii cu transmitere sexuala in Marea Britanie, arata cifrele. Tinerii cu varste cuprinse intre 15-24 ani sunt cei mai afectati- unul din zece tineri e afectat de o boala cu transmitere sexuala.
Au fost diagnosticate 217570 noi cazuri de Chlamydia în 2009 - o crestere de 7% fata de anul precedent. Cazurile de herpes genital au crescut cu 5% la 30,126. Şi cazurile de gonoree au crescut cu 6%, de la 16451 de cazuri în 2008 la 17385 ani trecut.


























Niste reclame amuzante:
http://www.youtube.com/watch?v=nojWJ6-XmeQ&feature=search
http://www.youtube.com/watch?v=Z0hxdsIRXKk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=6nC9CXFPaBE&feature=related



Put a rubber on!

marți, 24 august 2010

Bogatii HIP-HOPului 2010

Forbes a publicat un articol despre cei mai bogati hip-hoperi ai lumii. Va prezint si eu minunatul clasament :))



1. Jay Z- 63 mil - cu toate castigurile sale, tot face mai PUTIN decat nevasta-sa, Beyonce



























 
2. Sean "Diddy" Combs - $30 mil

3. Aliuane "Akon" Thiam - $21 mil

4. Dwayne "Lil Wayne" Carter - $20 mil

5. Andre "Dr. Dre" Young - $17 mil

6. Christopher "Ludacris" Bridges - $16 mil

7. Calvin "Snoop Dogg" Broadus - $15 mil


8. Timothy "Timbaland" Mosley - $14 mil

9. Pharrell Williams - $13 mil

10. Kanye West - $12 mil


Rezolvarea celui mai dificil SUDOKU din lume

Ieri v-am tentat cu el necompletat. Iata rezolvarea!

Cernobal- dupa 24 ani

Oamenii de ştiinţă care au studiat zece ani impactul dezastrului de la Cernobîl asupra faunei din zona contaminată au găsit o metodă de a depista cele mai afectate dintre specii, anunţă BBC.

Într-un studiu publicat în "Journal of Evolutionary Biology", cercetătorii arată că secretul vulnerabilităţii în faţa contaminării radioactive stă în ADN-ul diferitelor specii.
Profesorul Tim Mousseau, de la Universitatea din Carolina de Sud (SUA) şi Dr. Anders Miller, de la Centrul Naţional pentru Cercetare Ştiinţifică din Paris (Franţa), au strâns informaţii despre populaţiile de insecte, păsări şi mamifere din zona contaminată după explozia din aprilie 1986.
Cu fiecare generaţie, ADN-ul unei specii se schimbă câte puţin. Este o consecinţă a balanţei naturale dintre mutaţii şi capacitatea de a repara ADN-ul denaturat. Pe scurt, acesta este procesul de evoluţie a speciilor.

O miză imensă: cum se "adaptează" o specie unui dezastru
Rata acestei schimbări este denumită rata de substituţie, deoarece bucăţile de ADN sunt înlocuite de altele. Acesta informaţii, cu schimbările de-a lungul timpului, sunt disponibile într-o bază de date, aflată într-o permanentă completare.
"Am descoperit că, atunci când analizăm speciile de la Cernobîl, putem prezice, cu ajutorul ratei lor de substituţie, care sunt cele mai vulnerabile la contaminare", spune profesorul Mousseau pentru BBC. Omul de ştiinţă crede că Cernobîl oferă o "şansă unică de a observa un fenomen în derulare", de a vedea ce se întâmplă cu speciile în condiţiile unui astfel de dezastru de mediu.

Tumori depistate la rândunica de casă
Studiul ar putea avea şi o altă miză, chiar mai preţioasă: s-ar putea stabili care sunt speciile cele mai afectate de tot felul de poluanţi. În cazul Cernobîl, se pare că păsările viu-colorate, care migrează pe distanţe lungi, au fost cele mai afectate de contaminarea radioactivă.
"O explicaţie ar putea fi că aceste specii au un mecanism de refacere a ADN-ului mai slab", spune profesorul Mousseau. Printre cele mai afectate specii se găseşte şi o subspecie a rândunicii de casă (foto), pasăre care migrează pe distanţe foarte lungi. La aceste păsări, cercetătorii au observat tumori pe picioare, pe gât şi în jurul ochilor.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Consecintele avariei de la Cernobal au efost echivalate cu cele ale exploziei a 500 de bombe nucleare de marimea celor de la Hiroshima si Nagasaki. Peste 116.000 de persoane au fost evacuate din zona contaminata si inca 230.000 de persoane din zonele adiacente.

Timp de 9 zile, in atmosfera s-au inregistrat radiatii de 400 de ori mai intense decat bomba atomica de la Hiroshima. Specialistii ucraineni afirma ca efectele exploziei nucleare vor fi resimtite cel putin 300 de ani de acum inainte, iar norii radioactivi se vor mai forma si in urmatorii 50 de ani.
In urma unei erori umane, lucrurile au scapat de sub control si s-a produs o catastrofa, in urma careia au fost eliberate in aer 40 de compusi si elemente radioactive, cei mai periculosi fiind dioxidul de uraniu si produsii de fisiune puternic raioactivi (iod 131, care este absorbit la nivelul glandei tiroide, putand genera cancerul tiroidian, cesiu 134 si 137 - care inhalat sau ingerat poate afecta organele interne, ducand la cazuri de cancer pulmonar, leucemie sau mutatii genetice; strontiu 89 si 90 - care se acumuleaza in oase producand tumori si leucemie).

S-a descoperit o legatura intre bautorii de bere si Psoriazis

Un studiu recent a descoperit o legatura surprinzatoare intre consumul de bere de catre femei si psoriazis, o boala autoimuna caracterizata prin mancarimi ale pielii.
Cercetatorii au raportat ca femeile care consuma mai mult de 5 beri pe saptamana sunt predispuse la un risc dublu de a face psoriazis fata de femeile care nu consuma bere.
Berea este facuta, de obicei, din orz, iar amidonul folosit pentru a fermenta acesta contine gluteni ce au legatura directa cu psoriazisul, a declarat autorul studiului dr. A. Abrar Qureshi, un asistent profesor de dermatologie la Brigham si la Spitalul de Femei din Boston. Au fost urmarite in acest studiu 82869 de participanti din 1991 pana in 2005, cu varste cuprinse intre 27 si 44 ani.
Deşi studiul nu dovedeşte 100% că bautul de bere duce la psoriazis, a declarat dr. Qureshi: "In termeni de secventa temporala", a continuat el, "consumul de bere a precedat debutul psoriazisului".

Sistemul solar este mai batran decat credeam noi!

Sistemul solar este cu 2 milioane de ani mai "batran" decat se credea pana in prezent. Rezultatele cercetarii unei bucati de meteorit din desertul Sahara au demonstrat acest lucru si, bineinteles, rezultatele au fost publicate in Nature Geoscience.

Miss Univers 2010

O femeie de 22 ani din Mexic este noua miss univers. Concursul este detinut de Donald Trump si difuzat de NBC.

luni, 23 august 2010

Cel mai dificil SUDOKU din lume! Enjoy!

A fost creat de matematicianul Arto Inkala (finlandez), care a declarat că ar putea dura luni pentru a rezolva acest sudoku. David Rowe (pensionar) a fost cel care l-a rezolvat in mai putin de 25 minute.
Maine apare rezolvarea in Guardian. O voi posat si eu. Pana atunci- SPOR!

"Mă rog, vă cer iertare, ca Sarkozy să aibă o criză cardiacă"

Asa suna declaratia unui preot!
Oamenii le dau puterea, banii si creierele lor, oamenii le incarca ego-ul, tupeul si conturile! Nu vorbesc despre toti preotii ci de cei care se uita inainte in buzunarul tau apoi te cununa, iti boteaza copilul sau te ingroapa. Oamenii se duc ca niste zombi la biserica in continuare, schimba saliva pe tot ce inseamna cruce, icoana, mana de preot, isi pleaca adesea capul cand preotul trece, sunt piosi dar nu stiu si nu vor sti niciodata ce inseamna religia, nu au citit sau inteles nimic in viata lor si au nevoie de cineva care sa le formeze o parere despre viata. Sunt prea multi si prea prosti pentru ca preotii sa nu speculeze aceasta slabiciune.
Singurul atribut al bisericii este de a tine linistite anumite minti "lenese"- intotdeauna am recunscut acest merit. Stau totusi sa ma intreb daca nu cumva iesim mai prost din combinatia asta?!

Alzheimer poate fi vindecat?

O proteină produsă în cazul persoanelor cu poliartrită reumatoidă pare să protejeze împotriva dezvoltării bolii Alzheimer, au declarat oamenii de stiinta americani.


Mai multi soareci cu pierderi de memorie s-au descurcat mai bine la teste dupa ce le-au fost administrate proteinele respective. O versiune sintetica a proteinei GM- CSF este deja folosita ca un tratament in tratamentele celor bolnavi de cancer. Dr. Huntington Potter, care a condus cercetarea la Universitatea din Florida de Sud, a declarat: "Descoperirile noastre furnizează o explicaţie convingătoare ce demonstreaza ca artrita reumatoida este un factor de risc negativ pentru boala Alzheimer."

O versiune artificială a GM-CSF, un medicament numit Leukine, este deja aprobat de US Food and Drug Administration si a fost utilizat pentru a trata pacienţii cu cancer care au nevoie pentru a genera mai multe celule imune.

STOP diabet!

Cercetatorii analizeaza ipoteza conform careia produsele alimentare care contin urturoi si sparanghel ar putea ajuta la pierderea in greutate si la lupta impotriva diabetului zaharat de tip II. Se doreste sa se demonstreze ca alimentele bogate in fibre ar putea suprima apetitul si reduce nivelul de zahar din sange.


Cercetari recente au demonstrat deja ca alimentele bogate in carbohidrati fermentabili sunt deosebit de bune pentru stabilizarea nivelului zaharului din sange. Studiul ce a durat trei ani, realizat de Grupul pentru Cercetare si Nutritie, Londra, are ca scop sa stabileasca daca aceste glucide determina eliberarea de hormoni intestinali care ar putea reduce pofta de mancare si sa sporeasca sensiblitatea la insulina, ceea ce ar putea reduce nivelul zaharului din sange si ajuta la controlul greutatii. Participantilor la studiu vor primi ca supliment zilnic hidrati de carbon.

Sa speram ca in cativa ani acest supliment zilnic va putea fi cumparat din farmacii!
Pana atunci- sa manacam cat se poate de sanatos, cu putine excese alimentare!

vineri, 20 august 2010

Tsunami solar

Eruptiile solare de saptamanile trecute au determinat aparitia aurorei boreale pe care o puteti observa (3 august)



Pe 1 august 2010 - activitate intensa solara- imagini ale observatorului Solar Dynamics


Cancer de piele provocat de solar

Acum ceva timp am mers la solar din doua motive: din curiozitate si vroiam sa ma bronzez putin. Dupa a treia sedinta am intrat pe net si m-am documentat serios in privinta efectelor solarului asupra pielii. Dupa lectura, am incetat sa mai merg. Insa nu toata lumea se documenteaza si chiar daca unii aud ca nu e bine sa te expui acelor raze, cred ca pe ei ii va ocoli ghinionul acesta.
O tanara de 24 ani a fost diagnosticata cu cancer de piele dupa ce a mers la solar . In Scotia solarul a fost interzis minorilor iar din 2011 se va interzice si in Anglia si in Tara Galilor.
Avem aici cateva campanii care atentioneaza asupra acestei boli:
http://www.youtube.com/watch?v=EcamxXnWnHE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=S7_G6fmQo2o&feature=related

App, am intrat si pe site-ul Ministerului Sanatatii sa vad daca exista o campanie de avertizare a populatiei privind efectele devastatoare ale solarului insa....ghiciti- nu e greu... un mare NIMIC! M-am obisnuit deja, cred ca si voi.

joi, 19 august 2010

Finalul coridelor!

In timpul unei coride, un taur a sarit in tribune unde a facut aproximativ 40 de victime. Niciunul dintre cei 40 nu a fost ranit grav.
http://www.antena3.ro/externe/zeci-de-raniti-in-spania-dupa-ce-un-taur-a-sarit-in-tribune_105578.html


Eu nu inteleg cum rahat sa iti placa sa torturezi un animal? Si mai dai si bani.
Animalele omoara pentru a se hrani, se lupa pentru a-si asigura suprematia si pentru a avea acces la femele. Noi omoram pentru a ne hrani stomacul si spiritul!
Am sa va dau o veste buna: la 28 iulie 2010, regiunea autonoma Catalonia a adoptat o lege prin care interzice desfasurarea coridelor. Legea, semnata de 180.000 de persoane (in special iubitori de animale sau persoane care considerau obiceiul barbar si invechit) si votata cu 68 de voturi pentru, 58 impotriva si 9 abtineri, urmeaza a intra in vigoare din ianuarie 2012. Declinul coridelor, in ciuda reprezentativitatii lor pentru Spania, s-a tradus prin interesul scazut al spectatorilor si profitul tot mai scazut al acestei afaceri.

Sa va descriu etapele acestui obicei sangeros:
In prima faza, toreadorii merg in capela din interiorul incintei si se roaga, dupa care intra in ring. Lupta propriu-zisa cunoaste si ea trei etape: intra in ring „vara”, cel care testeaza puterea taurului (acesta este calare), acesta ii slabeste puterile taurului cu niste sabii speciale. Intra apoi in ring „los tercios de banderillas” cei care testează starea animalului dupa pedeapsa. In faza a treia, care se numeste „muletas” matadorul si taurul stau fata in fata in ring.Toti cei care participa la corida se numesc toreadori, insa cel care aplica lovitura de gratie si ingenuncheaza taurul este matadorul. Dupa fiecare victorie, matadorul taie urechile taurului si le prezintă publicului.Cea de-a patra etapa a coridei este etapa premiilor. Publicul tace in semn de pedeapsa sau ignorare a matadorului daca acesta nu a avut o evolutie spectaculoasa, sau este primit cu urale sau cu trandafiri aruncati spre el.

O tampenie la fel de mare precum sunt luptele de caini si de cocosi.

luni, 16 august 2010

Ia-ma nene

Criza ne impinge la masuri drastice. Ideea acestui site imi pare extrem de utila pentru cei mai multi dintre noi!

Ce este pasager.eu?
http://www.pasager.eu/  ofera gratuit servicii de intermediere in sfera TRANSPORT PERSOANE (transporturi ocazionale sau regulate); pasagerii gasesc ocazii, transportatorii gasesc pasageri.

Contactele se realizeaza pe baza anunturilor specifice - calatori (solicitatori) si transportatori (ofertanti ocazii). Pasager.eu este bursa de calatorii care sprijina pasagerii si eficientizeaza serviciul de TRANSPORT PERSOANE ocazional sau regulat; un fel de „ia-ma nene” organizat. Pentru utilizarea eficienta a serviciilor situl solicita initial sa va identificati calitatea: transportator sau pasager. La fel de important pentru motorul de cautare este tipul calatoriei; "Europa" sau "România" .

sâmbătă, 14 august 2010

VREAU

Am multe visuri, sperante, dorinte pentru mine in aceasta viata dar iata ce-mi doresc pentru romani si in special pentru locuitorii celui mai aglomerat oras al Romaniei

mai putina superficialitate
politicieni muti
happy pils pentru toata lumea
sapunuri gratis
benzi si parcari pentru biciclete
soferi buni si mai putin isterici
vreau ca romanul sa nu mai fie interesat sa ii arate altuia cat de bine ii este, ci chiar sa-i fie bine
vreau ca singurul "rom" din tara sa fie cel de pe rafturile supermarketurilor
cand merg pe strada as vrea sa vad fete zambitoare, nu incruntate

Tu ce vrei?