joi, 19 august 2010

Finalul coridelor!

In timpul unei coride, un taur a sarit in tribune unde a facut aproximativ 40 de victime. Niciunul dintre cei 40 nu a fost ranit grav.
http://www.antena3.ro/externe/zeci-de-raniti-in-spania-dupa-ce-un-taur-a-sarit-in-tribune_105578.html


Eu nu inteleg cum rahat sa iti placa sa torturezi un animal? Si mai dai si bani.
Animalele omoara pentru a se hrani, se lupa pentru a-si asigura suprematia si pentru a avea acces la femele. Noi omoram pentru a ne hrani stomacul si spiritul!
Am sa va dau o veste buna: la 28 iulie 2010, regiunea autonoma Catalonia a adoptat o lege prin care interzice desfasurarea coridelor. Legea, semnata de 180.000 de persoane (in special iubitori de animale sau persoane care considerau obiceiul barbar si invechit) si votata cu 68 de voturi pentru, 58 impotriva si 9 abtineri, urmeaza a intra in vigoare din ianuarie 2012. Declinul coridelor, in ciuda reprezentativitatii lor pentru Spania, s-a tradus prin interesul scazut al spectatorilor si profitul tot mai scazut al acestei afaceri.

Sa va descriu etapele acestui obicei sangeros:
In prima faza, toreadorii merg in capela din interiorul incintei si se roaga, dupa care intra in ring. Lupta propriu-zisa cunoaste si ea trei etape: intra in ring „vara”, cel care testeaza puterea taurului (acesta este calare), acesta ii slabeste puterile taurului cu niste sabii speciale. Intra apoi in ring „los tercios de banderillas” cei care testează starea animalului dupa pedeapsa. In faza a treia, care se numeste „muletas” matadorul si taurul stau fata in fata in ring.Toti cei care participa la corida se numesc toreadori, insa cel care aplica lovitura de gratie si ingenuncheaza taurul este matadorul. Dupa fiecare victorie, matadorul taie urechile taurului si le prezintă publicului.Cea de-a patra etapa a coridei este etapa premiilor. Publicul tace in semn de pedeapsa sau ignorare a matadorului daca acesta nu a avut o evolutie spectaculoasa, sau este primit cu urale sau cu trandafiri aruncati spre el.

O tampenie la fel de mare precum sunt luptele de caini si de cocosi.

3 comentarii:

  1. Omul este o fiinta cruda si rea... ii place sa vada sange, tragedie, accidente, moarte... Omului ii este foarte greu sa scape de "traditie" (adica sa evolueze intelectual si sa judece pentru el). Omul vrea tot timpul sa isi demonstreze suprematia asupra regnului animal si am impresia ca doar o mica parte a populatiei pamantului "traieste cu mintea" in anul 2010.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din fericire, acest obicei sangeros va fi interzis!
    In om exista atat o mare cantitate de sentimente pure si sincere precum bunatatea, altruismul, empatia, cat si o mare cantitate de ura, invidie, rautate. El e capabil de lucruri marete, cu impac pozitiv enorm asupra bunastarii si a binelui cat si de a distruge tot ceea ce a construit in atata timp.
    Suntem martori, victime, participanti sau persoaje principale ale acestor lucruri. Bine ca a fost/va fi interzis acest obicei!

    RăspundețiȘtergere