marți, 19 octombrie 2010

Cele mai ciudate locuri gasite pe Google Earth

Revista Time a publicat un top 10 al celor mai ciudate locuri care pot fi găsite pe Google Earth. Navigând cu acest instrument de căutare nimeni nu a crezut că poate găsi Atlantida pe o coastă africană sau un lac de sânge în Irak. Graţie acestui motor cu hartă deplasabilă s-a identificat şi un lac în formă de Mickey Mouse, sau labirintul din lanul de porumb care văzut de sus este portretul lui Oprah Winfrey, notează luni ziarul La Razon.

Google Earth este un instrument foarte puternic dar şi o armă cu dublu tăiş. A servit la detectarea evazioniştilor de impozite în ţări precum Grecia şi a ajutat la descoperirea unor ruine arheologice, dar a şi scos în evidenţă eşecurile din sistemul de securitate al SUA. Unii au transformat această aplicaţie într-un adevărat hobby, alţii l-au folosit doar pentru a vedea nudiştiii de la malul mării. O utilizare dintre cele mai frecvente ale lui Google Earth constă în a vedea de sus propria casă, de a descoperi împrejurimile şi a vedea cum locuinţa se integrează în oraş şi în peisajul urban.
Cei mai fantezişti îşi petrec ore întregi căutând surprize, locuri neobişnuite şi scene anecdotice. A călători şi a explora este acum o experienţă pe care mulţi o fac stând acasă. Fidelă acestei idei, revista Time a întocmit o listă cu cele mai extravagante zece locuri pe care internauţii le-au găsit pe Google Earth. Ca în orice joc, imaginaţia are un rol cheie.

Astfel încât unii au crezut că au descoperit Atlantida - insula legendară dispărută în vreun ocean - găsind o imagine pe fundul mării de-a lungul unei coaste africane. Dar experţii de la Google Earth au spus că sunt urmele lăsate de vreun dispozitiv digital creat de sonarul unei nave.


Speculaţiile privind presupusul lac de sânge din oraşul irakian Sadr s-au răspândit când o mare pată roşie a fost localizată în 2007. Unii au spus că sângele de la abatoare se varsă în canale. A fost suficient pentru a difuza macabra legendă. Time este de părere că este vorba de fapt de ape reziduale şi contaminate.


Din acest top 10 face parte şi logo-ul Mozilla Firefox plasat în mijlocul unui lan de grâu din Oregon. În 2006 un grup de utilizatori ai sistemului de operare Linux au creat în această plantaţie uriaşul desen pentru a sărbători 50 de milioane de descărcări pe Firefox.


Total nevinovată a fost amplasarea blocurilor de birouri la Baza Amfibie Navală din Coronado /San Diego/. Când au fost ridicate în 1967 nimeni nu a ştiut că, văzut din aer, ansamblul va avea forma unei zvastici.

O altă locaţie 'friki' este cea din Badlands Guardian, Alberta, /Canada/. Ceea ce arată satelitul este profilul unui bărbat care pare să aibă în ureche o cască. De fapt nu există nimic intenţionat, natura capricioasă a erodat această suprafaţă de rocă argiloasă până i-a dat forma unei feţe umane. Iar casca este de fapt un puţ de petrol şi drumul său de acces care, văzut de sus, pare un cablu.


Nu a trecut neobservat nici cimitirul de avioane din Arizona, unde se îngrămădesc peste 4.000 de aeronave militare, şi care văzute din aer seamănă cu o gravură.


La categoria si altele:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu