luni, 18 octombrie 2010

Cele mai ciudate bauturi din lume

De la lapte matern la cutie Tetra Brik, sau băutură conţinând sânge şi până la Pepsi cu aromă de castraveţi pe portalul Bitacoras.com se pot găsi unele din cele mai rare băuturi din lume. Pe acest weblog guatemalez se poate găsi un compendiu în 'zece puncte' de lichide cu adevărat bizare care arată cât de ciudate pot fi gusturile omului.

1. Lapte matern la cutie Tetra Brick. Iniţial a fost comercializat în Japonia, dar începe să aibă succes şi în unele ţări europene. Fiecare cutie din carton conţine lapte extras din sân matern.

2. Lichior de cannabis. Nu putea proveni decât din Olanda. A fost prezentat la târgul 'Horecaba' la ediţia din 2008 sub denumirea de 'Kierewiet'. Deşi pe etichetă sunt desenate frunze de marihuana, nu conţine THC iar legătura sa cu cannabisul se limitează la gust. Are în schimb 14,5 grade de alcool, iar un păhărel este suficient să încălzească simţurile. Preţul unei sticle este în jur de 12 euro.

3. Pepsi cu gust de castraveţi. Japonia este din nou pionieră a răcoritoarelor cu astfel de gust, iar cei care au băut spun că aroma este într-adevăr de castravete... Este pe deasupra o băutură 'bio', se comercializează sub denumirea de 'Kit Kat' şi există într-o variată gamă de arome.

4. Apă cu proteine şi gust de carne. Sub marca 'MeatWater' găsim un întreg catalog de ape îmbogăţite cu proteine şi gust de hamburguer şi caşcaval, pui teriyaki, peşte şi cartofi prăjiţi, sau strogonoff şi gulash, pentru a menţiona doar câteva. Cea mai recentă lansare a firmei este apa cu gust de escargots (melci).

5. Trublood. Popularitatea 'acestei băuturi pentru vampiri' este dată de serialul cu acelaşi nume. Este vorba de sânge sintetic cu diferiţi şi adevăraţi componenţi nutritivi. Serialul produs de postul HBO, True Blood, este un succes în întreaga lume.

6. Coolpis. Conţinutul nu are legătură cu numele, gustul fiind de pepene şi Kimchi (mâncare tradiţională coreeană din varză şi ardei iute şi se comercializează tot în Japonia.

7. Apă de robinet din New York purificată. O întreaga declaraţie de intenţie se găseşte pe eticheta produsului care spune totul: 'An după an, companiiile de îmbuteliere ne-au spus că apa lor este cea mai sănătoasă şi mai benefică pentru sănătate. Au cheltuit miliarde de dolari pe marketing pentru a ne face să credem că avem nevoie de ape exotice provenite din glaciari arctici, insule tropicale sau vulcani europeni Cu imaginaţie şi trucuri publicitare ne-au făcut să credem că mărcile pe care le bem ne definesc statutul social. Noi suntem din New York şi vrem o schimbare onestă. A venit vremea să gândim şi să încercăm o nouă formă de a bea'.

8. Bere din roşii. În Mexic berea se numeşte popular 'chela' iar în zilele fierbinţi se bea cu gheaţă, lămâie şi un vârf de sare pentru a obţine o 'chelada'. Unii adaugă suc de roşii şi obţin asftel 'michelada'. Marca Budweiser a vrut să-şi atragă acest segment cu o linie de îmbuteliere foarte apreciată de comunitatea mexicană din SUA. Cei care au băut spun că seamănă la gust cu Bloody Mary dar cu mai multă spumă şi mai puţine grade alcoolice.

9. Vodka anti-mahmureală. Această băutură cu denumire paradoxală este Russian Prince Vodka şi a fost lansată în Marea Britanie în urmă cu câţiva ani. Lichidul are un aspect lăptos iar compania care o comercializează asigură că alungă mahmureala.

10. Răcoritoare tranchilizantă. Este antidotul la băuturile energizante foarte la modă azi. O băutură fără alcool, cu efect soporific şi anxiolitic. Se pare că vânzarea sa este legală iar printre ingredientele sale găsim o combinaţie de rădăcină de valeriană, măceşe şi melatonină


Aproape toate suna bine! As bea 1,2 si 10!
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu