miercuri, 20 octombrie 2010

Pa pa cancer la san!

Intr-o clinica din Spania a fost realizata prima reconstructie mamara completa cu celule stem provenite din propriul tesut adipos. Este vorba de o tehnologie noua care multiplica celulele stem obtinute din tesutul adipos.


Putina educatie nu strica:
1. De cand ti-ai inceput viata sexuala, du-te 1/an la o ecografie sau sonoelastografie. Sunt niste analize non-invazive care te pot scuti de beneficiile tehnologiei descrise mai sus. Costa 100-150 lei, nu e mult. De ce de cand ti-ai inceput viata sexuala? Pentru ca de atunci in corpul femeii apar schimbari hormonale mai profunde. 

2. Indiferent de varsta, pot aparea chisturi, fibroame din cauza dereglarilor hormonale aparute in organism (dereglari de care mai toate femeile se plang intr-un anumit moment in viata sau in mai multe momente). Din pacate nu prea ai ce face cu aceste dereglari- am inteles ca vitamine E si o planta luminita de seara ar regla hormonal o femeie (in plus, daca nu regleaza nimic, macar iti fac bine pentru par, unghii, stare psihica etc). Masaje locale usoare nu strica atunci cand iti aplici crema de corp. Inca ceva- daca ai mers la doctor si ti-a zis ca ai un chist, un fibroadenom, mergi si cere o a doua parere (la un alt medic) si daca nu depaseste 2 cm, nu te opera inainte de a merge sa faci analize hormonale, de sange pentru a depista cauza. A trata efectul- mai ales prin operatie, fara a sti cauza aparitiei acelei formatiuni este o mare greseala pentru ca aceste formatiuni tind sa reapara si banuiesc ca nu ai de gand sa te tai de o mie de ori.

3. Cunoaste-ti corpul, simte cand ai schimbari de comportament (veselie- tristete, deprimare), dereglari ale menstrelor, pielea iti devine mai aspra si parul la fel, schimbari in greutate (daca iei mai mult de 2 kg/luna timp de 2-3 luni consecutiv).

Avem si medici buni, nu doar medici interesati sa taie! Au aparut o groaza de tehnologii, tratamente! Sa ne bucuram ca traim in acest secol!
Nu sunt medic si ce sfaturi am dat eu sunt propria-mi opinie si NU se aplica in cazul persoanelor bolnave de cancer malign diagnosticat!

Iubeste-te pentru a fi iubita si de altii!
Respecta-te pentru a fi respectata si de altii!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu