luni, 18 octombrie 2010

Romania si Polonia, tarile cu cel mai mic numar de decese produse pe autostrazi (studiu)

Numarul de decese pe drumurile rurale din Irlanda situeaza aceasta tara pe locul al doilea intr-un clasament al celor 27 de natiuni europene, dupa Estonia, sustine un studiu european privind siguranta rutiera, preluat de Irish Times in editia de miercuri (saptamana trecuta).
Un total de 71% din accidentele rutiere mortale din Irlanda intre 2007 si anul trecut au avut loc pe drumurile rurale, potrivit Consiliului European de Siguranta a Transporturilor, cu sediul la Bruxelles.
Procentajul din Irlanda este cu 15% peste media celor 27 de state din UE si cu doar 2% mai mic decat cel din Estonia, unde s-a inregistrat cea mai mare rata a accidentelor pe drumurile rurale.
Pe ultimul loc in Europa s-a situat Ciprul, cu doar 33% dintre decese survenite pe drumurile rurale. In acelasi timp, numarul de decese pe autostrazile si pe drumuri urbane din Irlanda este printre cele mai scazute dintre ţările studiate.
Doar 2% dintre accidentele rutiere mortale se petrec pe autostrazile irlandeze, prin comparatie cu o medie europeana de 7 procente, in timp ce pe drumurile urbane procentajul este de 27%.
Cu 16%, Belgia si Spania au avut cea mai mare rată de decese survenite pe autostrada, in timp ce Polonia şi România au înregistrat cea mai mică rată, de 1%.
E foarte important sa aflam cum au fost facute aceste analize pentru ca daca cei care au realizat studiul au cerut politiei datele legate de accidentele de pe autostrazile Romaniei, avand in vedere ca avem atat de putine, e de inteles rezultatul. Eu cred ca s-a produs o eroare in acest studiu!

Dincolo de ce zic statisticile:
BAI CACATI CARE MERGETI PE DRUMURI DE PARCA NUMAI VOI CIRCULATI PE-ACOLO! BAI MUISTI PROSTI CU MINTEA-N PIONEZE SI ALCOOL IN SANGE, CAND VEDETI UN POM MARE SI ZDRAVAN, APASATI ACCELERATIA SI MENTINETI DIRECTIA SPRE EL!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu