joi, 26 august 2010

Hitler a avut stramosi evrei

Dupa numeroase teste ADN, a fost dovedit ca Adolf Hitler se tragea din evreii si africanii pe care i-a dispretuit.


Potrivit ziarului britanic Daily Mail, jurnalistul Jean-Paul Mulders si istoricul Marc Vermeeren au prelevat probe de saliva de la 39 de rude ale fostului dictator german, inclusiv un var care a fost fermier austriac numit "Norbert H", si un nepot american - Alexandru Stuart-Houston. Mulders si Vermeeren au obtinut o mostra de ADN a lui Hitler, urmarindu-l pe Stuart-Houston pentru o saptamana. El a aruncat un servetel folosit si ei si-au luat mostre din acesta. ADN-ul de pe servetel i-a dus la restul rudelor lui Hitler.

Cei doi au gasit un cromozom numit "Haplopgroup E1b1b" (de asemenea, Y-ADN), care in timpul lui Hitler, a fost un fenomen rar intalnit printre cei care traiesc in Germania si in Europa de Vest. "Este cel mai frecvent intalnit in berberii din Maroc, in Algeria, Libia si Tunisia, precum si printre evrei askenazi si sefarzi", a declarat Vermeeren pentru Daily Mail.

Conform declaratiilor celor doi, ADN-ul a fost observat in conditii stricte, intr-un laborator.

Istoricii au speculat ca bunicul lui Hitler era evreu si fostul dictator a stiut acest lucru, facand totul in putere sa pentru a ascunde acest fapt. "Preocuparea lui Hitler pentru stramosii lui nu a fost nejustificata. Aparent, el n-a fost "pur" sau "arian" a declarat pentru Daily Mail, Ronny Decorte, un specialist in genetica. Mulders a declarat revistei belgiane Knack ca, cu aceasta constatare, oamenii "pot sa inteleaga ca Hitler a fost legat de oameni pe care ii dispretuia."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu